maanantai 12. elokuuta 2013

Aallokko kutsuu

Meri on aina ollut minulle tärkeä elementti. Jotenkin se kiehtoo, mutta samalla myös pelottaa. Jossain muodossa on meri aina ollut elämässäni läsnä. Niinpä olin aivan innoissani kun talvella aloimme suunnittelemaan ystävieni kanssa päiväretkeä merelle. Teatterimme superhyper-valomies Pikku-Markku oli ostanut jo aiemmin oman veneen ja hän ystävällisesti kutsui meidät sinne päiväksi.

Aloitimme päivän pikakoulutuksella, jotta osaisimme toimia oikein kun tulisi aika päästä laituriin (reitiksi oli suunniteltu Vuosaari-Aurinkolahti-Hakaniemi-Vuosaari). Osa porukasta tuli kyytiin Aurinkolahdesta.
Pysähdyimme myös saunomaan ja uimaan Vuosaaren Purjehtijoiden kotisaaressa. (Mieletön paikka! Ja veneessä oli oma sauna :)


Päivän ehdoton tähtihetki oli kun P-M päästi ohjaamaan venettä. Matkalla oli muutama pieni jännitysmomentti, kuten Hevossalmensillan alittaminen ja muutama kapea salmi. Hurahdin touhuun niin että pyysin saada ajaa venettä myös paluumatkan.
Mukana menossa oli myös kaksi laivakoiraa. Rankka työ vaatii lepohetkensä. Hienosti kaksikko kulki mukana ja piti laumaa kasassa. :) Kävimme Hakaniemessä päivällisellä ja illalla suuntasimme takaisin kohti Vuosaarta. Illan pimetessä lisäsimme hieman tunnelmavalaistusta. Sää oli mitä parhain ja maisemat piirtyivät muistiin. Tätä päivää ja näitä hetkiä voi muistella sitten talvella jos ahdistus ja kylmyys alkaa ahdistamaan.